Ingrediënten voor 2-3 personen
- 1 pakje (270g) stevige tofu uitgelekt
- 2 el sojasaus
- 1 blik (400g) stukjes ananas uitgelekt
- 1 el zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde koriander
- 1 el zoete chilisaus
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Silke op haar blog Julienne.
wrapper
Verwarm de oven voor op 165°C.
Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Snijd de tofu in blokjes van 1 cm x 1 cm. Doe de sojasaus in een kom, en hussel de tofublokjes door de sojasaus.
Spreid de tofublokjes uit op de bakplaat met bakpapier.
Bak de tofu gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven en zet opzij.
Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan of wok.Fruit de ui tot ze zacht zijn en beginnen te bruinen.
Voeg de look, kerrie en zoete chilisaus toe. Roer en verhit eventjes. Doe er nu ook de pinda’s, de wortel, de erwtjes, het water, de ananas en de tofu bij.
Laat sudderen tot alles goed verhit is, en de groenten gaar zijn.
Serveer met de rijstnoedels.