Noedels met groente

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Oosters
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Hoofdgerecht
  • Allergie: Notenvrij
  • Bron: Dit is een recept uit '50x avondeten zonder vlees: klaar in 30 minuten' van Jennifer Ter Heide en Sven Ter Heide. Kosmos Uitgevers. 15,99 euro.

wrapper

Bereiding:

Snijd de paprika's in reepjes, snijd de shiitake grof, maak de sugarsnaps schoon.

Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.

Vul een kom met gekookt water en laat de groente daar een paar minuten in liggen.

Schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn.

Pel en snijd de knoflook en meng dit met de ketjap, gember, gembersiroop en maïzena in een schaaltje.

Snijd de bosui in ringen.

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de groenten (behalve de bosui) toe en bak onder voortdurend omscheppen op hoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar.

Leg de noodles in een kom gekookt water en laat ze 4 minuten zacht worden, giet vervolgens af.

Voeg de kikkererwten toe aan de groente en verwarm ze even mee.

Schep het ketjapmengsel door de groente en voeg de noodles toe, schep alles door elkaar en voeg tot slot de gesneden bosui toe.

Verticale tabs