Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kruidnagel
- 1 tl ongemalen koriander
- 1 tl ongemalen komijn
- 1 snuifje piri-piri
- 1 mespunt harissa
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kaneel
- 1 in blokjes gesneden aubergine
- 1 in blokjes gesneden courgette
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Afrikaans
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Veggietalent uit Gent
- Recept: Lien Deboiserie
wrapper
Bereiding
Maal de kruidnagel, komijn en koriander in een vijzel en meng er vervolgens alle andere specerijen door.
Bak de ui glazig in een pan met wat olijfolie. Voeg de knoflook toe en laat ook de specerijenmengeling even meebakken.
Voeg vervolgens de gesneden groenten en de tomatenstukjes toe en laat de groenten gedurende 15 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Voeg de kikkererwten, dadels en tofureepjes toe en laat nog 10 minuten sudderen.
Past goed bij couscous.