Nori-preischotel met waterkerspuree

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Snijd het voetje en het grove groen van de prei, snijd de stronk dwars in 2 of 3 stukken en spoel ze goed. Stoof de preistronkjes in de olijfolie tot ze zacht worden en kruid met de tijm. Laat ze nadien uitlekken, duw het vocht er eventueel wat uit. Rol ieder preistuk in een norivel en leg ze in een ovenschaal.

Verwarm de oven voor op op 200°C.

Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter in een kookpot en roer de bloem erdoor. Laat dit even bakken tot je koekjes ruikt. Voeg een klein scheutje melk toe en roer goed om tot je een papje krijgt. Voeg opnieuw wat melk toe en roer om tot het papje goed oplost. Voeg de rest van de melk en het groentebouillonpoeder toe en laat de saus aan de kook komen zodat ze indikt. Kruid de saus af met voldoende peper en zout, nootmuskaat, tijm en citroen. Giet de saus over de norirolletjes in de ovenschaal. Strooi over het ganse oppervlak een laagje panko, kruid af met peper en leg hier en daar kleine klontjes sojaboter op de panko.

Bak de prei-nori ovenschotel zo’n 15-20 min in de oven tot de panko mooi gekleurd is. Maak ondertussen de puree: schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snijd ondertussen de ui in ringetjes en stoof ze gaar in olijfolie. Was de waterkers, laat ze uitlekken en hak de waterkers fijn. Je kunt de fijnere steeltjes gerust mee fijnhakken. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een flinke scheut olijfolie. Voeg de gestoofde ui toe, de waterkers en bieslook en kruid af met peper en zout. Roer op het einde eventueel een scheut sojayoghurt natuur of sojakwark natuur onder.

Verticale tabs