Notenballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Doe de stukjes brood, noten, pitten, en knoflook in de kom van je foodprocessor en maal tot een kruimelig mengsel. Je kan ook een staafmixer met hakmolentje gebruiken. Er mogen nog wat grotere stukjes noten inzitten, maar je kunt het beter te fijn dan te grof malen.

 

Stort het fijngemalen mengsel in een mengkom en roer de sojasaus, paprikapoeder en kruiden erdoor. Voeg geleidelijk de sojamelk toe en prak ondertussen het mengsel met een vork, tot er een samenhangende massa ontstaat. Het kan even duren voor het deeg goed gaat plakken, dus wees voorzichtig met het toevoegen van extra melk. Pas op dat het niet te nat wordt.

 

Laat het deeg minstens 10 minuutjes rusten en vorm er dan met je handen ongeveer 24 kleine balletjes van. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur, en bak de balletjes in een minuut of zeven aan alle kanten bruin.

 

De smaak van de balletjes kun je zelf makkelijk aanpassen. Vervang de Italiaanse kruiden bijvoorbeeld door kerrie of gebruik gerookt paprikapoeder in plaats van gewoon paprikapoeder.

 

Combineer kleine balletjes met een lekker dipsausje voor een origineel hapje. Of maak iets grotere balletjes samen met pasta, rijst of groentjes als volwaardig gerecht.

 

 

Verticale tabs