Ingrediënten voor 4 personen
- Notenburgers:
- 225 g gemengde noot (gemalen)
- 60 g volkorenmeel (of havermout of een combinatie van beide)
- 1 ajuin (gesnipperd)
- 1 middelgrote wortelen (geraspt)
- 90 g gekookte, gehakte spinazie (of een voorjaarsgroente)
- 1 tl gehakte peterselie
- 1 el zonnebloempitten
- 2 el zonnebloemolie
- 1/4 tl karwijzaadjes (optioneel)
- 1/4 tl marjolein
- zwarte peper
- 1 el shoyu (Japanse sojasaus)
- bouillon (om te binden)
- Saus:
- 225 g wortelen
- 1/4 bakje tofu
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl miso
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Snel en eenvoudig vegetarisch koken - Rebo Productions
wrapper
Bereiding
- Alle ingrediënten voor de notenburgers in de aangegeven volgorde in een grote kom doen en goed mengen. Van het mengsel 8 burgers maken. De oven voorverwarmen op 190°C.
- De burgers op een licht met olie ingevette bakplaat leggen en ze 10 minuten in de oven laten bakken. De burgers daarna omkeren en nog 10 minuten laten bakken tot ze goudbruin zijn.
- Alle ingrediënten voor de saus in de keukenmachine pureren. De saus in een schone pan doen, verwarmen en 1 minuut zacht laten koken.
Tip
Je kan de burgers invriezen en 3 maanden bewaren, maar zorg er wel voor dat je ze apart of gescheiden door vetvrij papier invriest.
Eén van de vele mogelijkheden voor vegetarische burgers.
Serveer met nieuwe aardappeltjes en erwtjes.