Ingrediënten voor 4 personen
- Voor 1 liter cashewnootmelk:
- 200 g cashewnoten (8 uur geweekt in 500 ml water met een snufje gemalen zeezout, afgespoeld)
- 800 ml water (voor de mylk)
- gemalen zeezout
- Optioneel:
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Drank
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit '50x vegan zuivel' van Marleen Visser. Becht uitgevers. 144 p. 18,99 euro.
wrapper
Bereiding:
Meng de noten met 800 milliliter water en het zout in een keukenmachine of blender en mix tot een fijne massa.
Breng de mylk eventueel op smaak met ahornsiroop, vanille-extract, kaneel en/of dadels.
Giet de mylk in een gesteriliseerde fles en bewaar in de koelkast.
Left-over-pulpsuggestie: De pulp is heel geschikt als vervanger van bloem, bijvoorbeeld bij de bodem van een cheesecake.