Ingrediënten voor 4 personen
- Voor 700 ml hazelnotenmelk:
- 200 g hazelnoten (8 uur geweekt in 500 ml water met een snufje gemalen zeezout, afgespoeld)
- 800 ml water (voor de mylk)
- gemalen zeezout
- Optioneel:
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Drank
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit '50x vegan zuivel' van Marleen Visser. Becht uitgevers. 144 p. 18,99 euro.
wrapper
Bereiding:
Meng de noten met 800 milliliter water en het zout in een keukenmachine of blender en mix tot een fijne massa.
Leg een kaasdoek in een zeef boven een kom en zeef het mengsel vervolgens door de kaasdoek. Knijp de kaasdoek goed uit.
Breng de mylk eventueel op smaak met ahornsiroop, vanille-extract kaneel en/of dadels.
Giet de mylk in een gesteriliseerde fles en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.
Left-over-pulpsuggestie: De pulp is heel geschikt als vervanger van bloem, bijvoorbeeld bij de bodem van een cheesecake.