Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g hazelnoten
- 150 g pure chocolade
- 2 el ongezoet cacaopoeder
- zout
- 3 el zonnebloemolie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit Madam Bakster. Guilt-free classics van Laura Verhulst. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
- Fotografie: Bram Debaenst
wrapper
Verwarm de oven voor op 180 °C en rooster daarin de hazelnoten tot ze goudbruin zijn. Indien je geen geblancheerde hazelnoten hebt, kan je ze na het roosteren in een handdoek wrijven en zo de vliesjes gemakkelijk verwijderen.
Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Maal de hazelnoten tot een pasta in de foodprocessor en voeg er het cacaopoeder, het zout, de zonnebloemolie en de gesmolten chocolade toe.