Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g oesterzwammen
- 800 g knolselder
- 2 el plantaardige boter
- 240 ml sojamelk
- 1 el nootmuskaat
- 300 g veenbessen (vers of diepvries)
- 150 g rietsuiker
- 240 ml rode wijn
- 1 el kaneel
- 1 tl chilipoeder
- peper en zout naar smaak
- 260 g bloem
- 200 gram pindakaas
- 200 g koude boter in blokjes
- 75 g hazelnoten
- 1 el sojasaus
- 2 el ahornsiroop
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Voorgerecht
- Recept: Leentje Speybrouck op de blog Kookeetleef
wrapper
Oesterzwammen met crème van knolselder, veenbessencompôte en pindahazelnootcrumble
-
Zet de veenbessen, rietsuiker, rode wijn, kaneel en chilipoeder in een pannetje op het vuur en laat zacht sudderen gedurende een half uurtje tot je een mooie compote krijgt.
-
Snijd de knolselder in blokjes en kook tot ze helemaal gaar zijn. Mix met 2 el boter, 240 ml melk en 1 el nootmuskaat tot een zachte crème. Kruid af met peper en zout.
-
Wrijf de bloem, pindakaas en de boter tussen je vingers fijn tot een kruimelig deeg. Voeg een 75 g gehakte hazelnoten, 2 el ahornsiroop en een 1 el sojasaus toe, meng alles goed en spreid mooi uit op bakpapier. Rooster in de oven gedurende 20 minuten. Hussel na tien minuutjes eens alles door elkaar.
-
Scheur de oesterzwammen in twee en bak ze in een hete pan met olijfolie tot krokant goudbruin. Smaak af met peper en zout.
-
Dresseer een bord met een lepel van de crème en een lepel veenbessen (Make that Jackson Pollock!). Werk af met de gebakken oesterzwammen en wat kervel of ander fris groen.