Ingrediënten voor 3 personen
- 60 g bloem
- 30 g kikkererwtenbloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 tl salade du pêcheur
- een snuifje zout (of optioneel: de specerij kala lamak, de smaak doet sterk aan eieren denken)
- 250 g fijngesneden spitskool
- 150 g geraspte wortelen of aardappel of daikon of kimchi
- 2 el fijngehakte, ingelegde gember
- 1 tl vocht van het potje gember
- 2 lente-uitjes in fijne ringetjes
- 3 el gefrituurde uitjes
- 1-2 gedroogde shiitakes fijngemixt met een koffiemolen
- 1 fijngehakte umeboshi pruim (optioneel)
- Voor de Japanse saus:
- 4 el ketchup
- 2 el vegan worcestersaus (te koop in de natuurwinkel)
- 1 el ahornsiroop of rijststroop
- 2 el tamari sojasaus of mushroom sojasaus
- Voor de veganaise:
- 100 ml ongezoete sojamelk
- 175 ml neutrale olie (maïskiemolie, saffloerolie)
- 1 tl mosterd
- 1 el rijstazijn
- 1/2 fijngehakte umeboshi pruim (optioneel)
- 1-2 tl zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Bijgerecht
- Recept: Barabara Geeroms
- Foto"s en styling: Eveline Boone - French Beans
wrapper
Okonomiyaki pannenkoekjes
Meng de bloem en het kikkererwtenmeel, het bakpoeder, de Salade du Pêcheur en het zout. Voeg een beetje water toe en roer om tot je een dik beslag krijgt. Voeg dan de geraspte groente, de gember en het gembervocht, de lente-ui, de gefrituurde uitjes, het shiitakepoeder en de umeboshi toe. Laat het beslag 5 min. rusten.
Bak een dik pannenkoekje van het beslag in een hete pan met olie. Zet een deksel op de pan en laat het pannenkoekje enkele minuten bakken of tot de onderkant bruin is. Draai dan om en bak andere kant ook goudbruin.
Voor de Japanse saus: Meng alle ingrediënten onder elkaar.
Voor de veganaise: Meng alles, behalve de olie, in een hoge mengbeker. Zet de staafmixer in de mengbeker en voeg onder voortdurend mixen langzaam de olie toe tot je een lichte binding krijgt.
Voor de toppings: enkele versnipperde lente-uitjes, salade du Pêcheur, gefrituurde uitjes.
Serveer onmiddellijk met de sausjes en de toppings.