Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de taart:
- 1 el maïzena
- 3 el water
- 100 g amandelen
- 150 g bramen
- 150 g blauwe bessen
- 200 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 200 g boekweitmeel
- 40 g kokosbloesemsuiker
- 200 ml amandelmelk
- 1 el bakpoeder
- 1 el kaneel
- 2 tl vanille-extract
- 2 tl kardemom
- 1/2 tl zout
- Voor de topping:
- 3 el amandelschaafsel
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Glutenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept uit Easy Vegan Feelgood van Sanne van Rooij, Uitgeverij Kosmos
wrapper
Ook nodig: springvorm +/- 20cm, bakpapier en een keukenmachine.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de springvorm met bakpapier.
Doe de maizena met het water in een kommetje en roer goed door elkaar.
Maal de amandelen grof in de keukenmachine.
Doe de overige ingrediënten voor de taart (behalve het maizenapapje, de bramen en de blauwe bessen) bij de amandelen in de keukenmachine en blend tot een glad geheel.
Doe het maizenapapje erbij en meng nogmaals goed.
Schep het beslag in de met bakpapier beklede springvorm en strooi de bessen en bramen erover. Bak de ontbijttaart in 30 minuten gaar. Haal hem 5 minuten voor het einde van de baktijd uit de oven, bestrooi met het amandelschaafsel en zet hem nog 5 minuten in de oven.