Ingrediënten voor 4 personen
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Heerlijke havermout van Kathy Hester
wrapper
Bereiding
- Rooster de havermout 3 tot 5 minuten in een grote pan op middelhoog vuur.
- Verhit de olie in een (gietijzeren) pan.
- Voeg het komijnzaad, het mosterdzaad, de kurkuma, de kaneel en de kardemompeulen toe en laat 3 tot 5 minuten bakken, tot ze aromatisch worden.
- Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui glazig is.
- Voeg de paprika, de knoflook, de gember en de gemengde groenten toe. Laat nog 3 tot 5 minuten bakken, tot het mengsel bijna droog is.
- Voeg het water toe en zet het vuur hoog.
- Zet het vuur lager, wanneer het water bijna kookt. Laat de groenten 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
- Voeg de havermout toe en laat nog 5 minuten sudderen. Werk af met de koriander.