Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de afwerking:
- 1 kleine watermeloen zonder pitten, in dunne plakjes gesneden
- 12 gele tomates cerises in plakjes
- 1 handvol babyspinazie
- 1 doosje zeevenkel
- 2 takjes verse dille
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.
wrapper
Voor de venkelcarpaccio
Snij de venkel flinterdun met een scherp mes of een schaaf.
Breng op smaak met zwarte peper en zeezout, wat citroensap en een scheutje olijfolie. Laat enkele minuten marineren.
Afwerking
Bouw dezelfde hoeveelheid gemengde venkel- en watermeloencarpaccio op over de vier borden.
Verdeel de plakjes kerstomaat over de venkel en de watermeloen.
Voeg wat kleine spinazieblaadjes toe.
Lepel er het marinadesap over.
Werk af met wat dille en zeevenkel, een paar druppels vers citroensap en olijfolie.
Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.