Open ravioli met ricotta

Ingrediënten voor 16 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Materiaal: dunschiller/mandoline (optioneel), hakmolen/kleine keukenmachine
Vegan ricotta van tofu (ca. 1 grote kop = 16 grote eetlepels)

Snijd de bietjes in dunne schijfjes met behulp van een mandoline, dunschiller of met de hand.

Breng de schijfjes op smaak met olijfolie, peper, zout en eventueel wat geraspte knoflook. Roer goed om en laat even marineren terwijl je de ricottavulling maakt.

Voor de vegan tofu-ricotta: giet de tofu af en breek hem in stukken. Doe de stukken in een kleine keukenmachine of hakmolen samen met de edelgistvlokken, de olijfolie, de appelciderazijn en de oregano. Kruid met peper en zout (ik gebruikte een koffielepel zeezout). Mix tot een smeuïge ricotta.

Schik de helft van de gemarineerde schijfjes rode biet op een mooi bord en bedek elk schijfje met een flinke lepel ricotta en een tweede schijfje rode biet erbovenop. Werk af met fijngehakte bieslook, olijfolie, zwarte peper en verse oregano of basilicum.

Tips

Wist je trouwens dat bietjes heel goed zijn bij een hoge bloeddruk en je ook helpen om sneller te recupereren na het sporten? Ze stimuleren de bloedtoevoer naar je spieren en zorgen ervoor dat de energiefabriekjes in je cellen beter hun werk kunnen doen. Echt krachtvoer!

Vroeger kon je me met rode biet geen plezier doen, maar sinds ik ontdekt heb hoe je de 'aardse' smaak kunt verzachten met wat knoflook en olijfolie kan ik er niet genoeg van krijgen.

Verticale tabs