Opgebakken soba met pompoen en tempé

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Soba bereiding

Kook de soba in licht gezouten water met een scheutje sesamolie. Giet ze af en spoel kort onder koud stromend water.

Pompoen bereiding

Neem een wok, verhit de sesamolie en voeg stukken pompoen toe. Voeg mirin toe en dek de pan af zodat de pompoen kan garen. Stoof gedurende 15 minuten of tot de pompoen gaar is. Wanneer de pompoen gaar is, voeg de soba toe en laat even meebakken.

Gebakken tempe bereiding

Verhit de olie in een pan op een middelhoog vuur en bak de plakjes tempé goudbruin. Combineer het water met de sojasaus, de mirin en het citroensap tot een sausje.
Voeg het sausje toe aan de tempé, laat zachtjes verder pruttelen.

Zwarte bonen en seitan bereiding

Giet het weekvocht van de bonen weg en kook de bonen in een drukkoker met vers water. Voeg kombu toe en laat gedurende anderhalf uur koken. Giet het overtollige vocht af en voeg sojasaus toe. Breng nog even aan de kook gedurende 2 minuten en roer goed.
Doe de seitan in een ovenschaal met olijfolie en kruidenzout. Rooster in de oven gedurende 20 minuten op 200 °C. Voeg de seitan bij de bonen en roer deze er mooi door.

Dressing bereiding

Doe alles in een blender en mix glad. Voeg extra vocht toe indien nodig.

Hiziki met prei bereiding

Stoof de prei 5 minuten aan in de olie, samen met het zout. Voeg de hiziki toe. Stoof verder gedurende 5 minuten of tot de prei gaar is.

Dien op met een salade naar keuze.
Wij kozen hier voor een mix van veldsla, zuurkool van rode kool en witlof en werkten af met geroosterde walnoten.

Verticale tabs