Ingrediënten voor 4 personen
- 50 gr amandelpoeder
- 240 ml water
- 2 el citroensap
- 2 el maïzena
- 1,5 el koolzaadolie
- 0,5 tl edelgistvlokken
- 0,5 tl zout
- 1 el verse peterselie
- 0,25 tl gedroogde dille
- 0,25 tl gedroogde rozemarijn
- 0,25 tl gedroogde tijm
- 1 teentje knoflook (geperst)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: EVA vzw
wrapper
Bereiding
Meng het amandelpoeder met de helft van het water en mix tot een gladde massa.
Voeg dan de rest van het water, het citroensap, de maïzena, de olie, de gistvlokken en het zout toe. Doe het mengsel in een kookpot en zet op middelhoog vuur. Blijf roeren tot het indikt. Zet het vuur wat zachter en laat nog 1 minuut staan.
Haal de pot van het vuur en laat afkoelen.
Klop het mengsel op met een vork of met de mixer en zet even in de koelkast om stevig te laten worden.
Voeg de kruiden toe en smeer op een boterham of toastje.