Ingrediënten voor 4 personen
- 1 mespunt cayennepeper
- 1/2 tl komijn
- 3 - 4 el olijfolie
- 1/2 citroenen
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Auteur: Philippe Van den Bulck
wrapper
Was de spinazie grondig. Als het kleine blaadjes zijn, moet je de stelen niet verwijderen.
Pluk de koriander en de platte peterselie en spoel onder koud, stromend water. Laat even uitlekken.
Blancheer de spinazie, de koriander en de platte peterselie heel kort (10 à 15 seconden) in kokend, gezouten water en verfris onmiddellijk in ijskoud water. Pers vervolgens stevig uit en vorm spinazie en kruiden tot een bal.
Snijd de spinazie grof en doe in een kom. Snijd de ingemaakte citroen heel fijn. Snijd de olijven in plakjes en snipper de knoflook fijn.
Meng de spinazie met de knoflook, de olijfolie, olijven, enkele druppels citroensap, de ingemaakte citroen, cayennepeper, komijn, peper en zeezout en laat even marineren.
Heerlijk als bijgerecht op een zomerse barbecue of bij een hartige quiche of groentetaart.