Ossobuco met gremolata

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verhit 1 el olijfolie per kookpot op matig-hoog vuur. Snijd (indien nodig) de seitan en venkel in dikke plakken van ongeveer 1,5 cm dik. De steeltjes van de venkel kan je later nog gebruiken in dit recept. Kruid de plakken aan beide kanten met peper, zout en kipkruiden. Dep in de bloem en schud af. De bloem zorgt ervoor dat de seitan en venkel mooi bruinen en helpt ook bij de binding van de saus. Bak de plakken in de twee kookpotten aan beide kanten goudbruin.

Snijd intussen de steeltjes van de venkel, bleekselder, prei en wortels in brunoise (kleine kubusjes). Schil de aardappels en sjalotten en snijd ze grof.

Verdeel de groenten over de twee kookpotten bij de gebruinde seitan en venkel. Laat ongeveer 5 minuten mee aanstoven (roer er voorzichtig door, de seitan en venkel mogen min of meer op de bodem blijven liggen). Blus met 100 ml witte wijn per kookpot. Laat ongeveer 5 minuten uitkoken.

Verbrokkel het bouillonblokje in het water en meng door elkaar. Snijd intussen ook de salie, rozemarijn en basilicum fijn. Verdeel de bouillon, kruiden en tomatenpassata over beide kookpotten en meng voorzichtig door elkaar. Doe de deksels op de potten en laat ze 1,5 uur in de oven pruttelen.

Maak de gremolata: snijd de look, peterselie en citroenzeste heel fijn en meng door elkaar.

Serveer de ossobuco met pasta of saffraanrisotto en werk af met de gremolata.

Verticale tabs