Ovengroenten met bulgur

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding ovengroenten

Schrob de groenten proper of schil ze. Snijd alle groenten (behalve de look) in grote stukken en doe ze in een grote kom. Giet het blik kikkererwten af en voeg ze toe aan de groenten.

Verdeel een flinke scheut olijfolie over de groenten en voeg peper, zout en je favoriete kruiden toe (bvb. ½ tl tijm, ½ tl oregano, ½ tl rozemarijn, ½ tl paprikapoeder en ¼ tl komijn). Meng alles goed door elkaar.

Doe de groenten in een grote ovenschotel en zorg dat ze goed verspreid liggen. Snijd het kopje van de bol look en zet deze in het midden van de ovenschotel. Zet de groenteschotel 30 à 40 minuten in een oven van 180°C.

Maak ondertussen de bulgur klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Indien je geen bulgur vindt, kun je ook couscous gebruiken.

Bereiding dressing

Deze schotel wordt alleen maar beter met een lekkere dressing.

Meng de tahin met de sojasaus en citroen. Voeg water toe tot je een dressing van je gewenste textuur hebt.

Zodra de look uit de oven is, kun je deze bij de tahinisaus persen. Het geeft een heerlijke geroosterde smaak!

Voeg de bulgur aan de groenten toe, zodra deze klaar zijn, en meng door elkaar. Giet hier, naar wens, de dressing over en voeg eventueel wat verse kruiden toe. Heb je graag wat extra eiwitten? Dan kun je nog een andere soort bonen toevoegen aan je schotel, of bak er een vegan burger bij.

Heb je andere groenten in huis? Twijfel er dan niet aan om deze te proberen in je groenteschotel. Dit gerecht leent zich uitstekend om te variëren.

Verticale tabs