Ovenrisotto met erwtjes, prei en double-"bacon" (horeca recept)

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Bestrijk de aubergineplakken met de marinade en laat 30 minuten inwerken.
Wees niet té kwistig met de marinade om een knapperig resultaat te bekomen.

Snijd de rijstvellen voorzichtig in dunne repen.
Leg 2 repen op elkaar en haal ze door lauw water. Wrijf het water eraf en haal ze door de marinade. Verwijder het teveel aan marinade en schik de repen op een bakplaat.
Bak in 10 minuten knapperig op 180°C.
Laat afkoelen en verkruimel.

Schik de auberginerepen op roosters of bakplaten en bak in ca 20-30 minuten op 180°

Meng de ui en de knoflook met olijfolie in GN-schalen.
Voeg de prei toe en laat enkele minuten bakken. Kruid met peper, zout en tijm.
Voeg de rijst toe en meng grondig (alle korrels moeten met olie bedekt zijn).
Voeg de warme groentebouillon toe en laat 30 minuten onder het deksel garen in de oven. Voeg de erwtjes toe en laat nog 5 à 10 minuten verder garen, afhankelijk van de zachtheid van de korrel op dit punt. Voeg indien nodig extra bouillon toe.

Roer de sojaroom en de edelgist door de risotto en warm nog even door. Kruid naar smaak.

Verdeel de risotto in diepe borden.
Leg hierop enkele reepjes aubergine bacon en hierover wat crispy rijst-bacon.
Serveer met gehakte peterselie of verse tijm.

Verticale tabs