Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blik linzen
- 1 savooikool
- 10 aardappelen
- 400 ml ongezoete sojamelk
- 100 ml sojaroom of haverroom
- cayennepeper
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl gemalen koriander
- peper en zout
- 6 takjes bladpeterselie
- 2 el maïzena
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Auteur: Stijn De Kock van veganistischkoken.be
wrapper
Snijd de aardappels in fijne schijfjes en kook ze in gezouten water (niet te plat, want ze gaan nog in de oven). Snijd de savooikool in kleine stukjes en blancheer deze ca 5 min in gezouten water.
Meng ondertussen de melk, de room, de cayennepeper, knoflook, kurkuma, koriander, peper, kruidenzout en peterselie tot je een gladde saus hebt en voeg maizena toe. Warm de oven voor op 180°C.
Doe eerst een beetje van de saus op de bodem van een ovenschaal om aanbakken te voorkomen. Werk vervolgens in laagjes: aardappels - linzen - savooikool
Giet een beetje van de saus over deze laagjes. Maak opnieuw laagjes: aardappels - linzen - savooikool. En eindig tenslotte met de rest van de saus.
Zet de ovenschotel een half uurtje in de oven op 180°C