Ingrediënten voor 4 personen
- peper en zout
- 4 el edelgistvlokken
- 400 g tomatensaus
- 100 g jonge bladspinazie
- vegan parmezaan of andere vegan kaas (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Sofie Caers op haar blog Healthfie.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de butternut, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
Kook de butternut samen met de pasta beetgaar.
Blend de tofu, look, basilicum, citroensap, peper en zout en edelgistvlokken tot een kruimelige massa.
Verwarm de tomatensaus samen met de tofuricotta. Voeg de spinazie toe.
Voeg vervolgens de pasta en pompoenblokjes toe en meng goed.
Verdeel het mengsel over en grote ovenschaal en bestrooi eventueel met wat vegan parmezaanse kaas.
Bak 20 minuten in de oven op 200°C.
Meer inspiratie? Ontdek alle Donderdag Veggiedagrecepten hier.