Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g aardappelen
- 500 g wortelen
- 250 g champignons
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 250 g seitan gehakt (of tofu gehakt)
- 1 el sojasaus
- 800 g prei
- 2,5 dl sojaroom
- 0,5 tl provençaalse kruiden
- nootmuskaat
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Donderdag Veggiedag Kookboek
wrapper
Bereiding
- Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze afzonderlijk gaar.
- Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes.
- Stoof de ui glazig in wat olie.
- Voeg de knoflook en de champignons toe en laat dit alles 10 minuten stoven.
- Voeg het gehakt en de sojasaus toe en kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de prei in stukken en stoof de preistukjes afzonderlijk in wat olie gedurende 10 minuten. Roer er de 1.5 dl sojaroom door. Kruid met peper en zout.
- Verdeel het gehakt-champignonmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de prei erbovenop.
- Maak een puree door de worteltjes en de aardappelen fijn te stampen met 1 dl sojaroom. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en bedek de prei met de wortelpuree.
- Zet de schotel 30 minuten in de oven.
© Tine Lassuyt
Zin in meer veggie inspiratie? Abonneer je dan hier op EVA Magazine! Vol veggie recepten, interviews en restorecensies.