Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g vruchtvlees van pompoen in stukjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 150 g kikkererwten uit blik
- 50 g cashewnoten grof gehakt
- 250 bladspinazie of boerenkool, grofgehakt
- 500 g geschilde pastinaken in stukken
- 1 dl sojaroom
- 1 el mosterd
- 2 el citroensap
- 2 el dragon
- peper en zout
- olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een gerecht van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit 'Vandaag Vegan'. Manteau, 2018. ISBN: 9789022335536. Foto: Heikki Verdurme
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stoof de pompoenstukjes in wat olijfolie beetgaar.
Voeg de knoflook, de kikkererwten en de cashewnoten toe en kruid met dragon, peper en zout.
Voeg na 5 minuten de spinazie of boerenkool toe. Roer er de sojaroom en de mosterd door.
Neem de pan van het vuur en verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal.
Kook de stukken pastinaak in kokend water gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Mix de pastinaak en breng de puree op smaak met citroensap, peper en zout.
Verdeel hem over de pompoenmengeling en bak de schaal 30 minuten in de oven.
Meer inspiratie? Ontdek alle Donderdag Veggiedagrecepten hier.