Ovenschotel van prei en aardappel met romescosaus

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Hoofdgerecht
  • Allergie: Sojavrij en Suikervrij
  • Bron: Dit is een recept uit 'Eén pan, plaat, planeet. Over hoe onze manier van eten de wereld kan veranderen.' van Anna Jones. Fontaine Uitgevers, 2021.

wrapper

Deze ovenschotel barst van de smaak, maar is toch snel klaar. De meeste maaltijden die ik tegenwoordig maak zijn binnen 30 minuten klaar. De snelle romescosaus geeft de geroosterde groenten meer pit. Je kunt meer groenten toevoegen als je wilt.

Bereiding

Verhit de oven tot 200 °C.

Meng de aardappels, prei en kikkererwten met de knoflook, oregano, sinaasappelrasp, een flinke scheut olie en wat zout en peper op je grootste bakplaat. Je kunt de groenten ook over twee bakplaten verdelen zodat ze genoeg ruimte hebben om krokant te worden. Rooster ze 20 minuten.

Maak intussen de romescosaus. Rooster de noten en het brood 6-7 minuten op een bakplaat tot ze lichtbruin zijn. Doe de noten en het brood met het paprikapoeder in een keukenmachine en maal het geheel tot een kruimelig mengsel. Voeg de paprika’s, azijn, olie en een eetlepel water toe, kruid het geheel met zout en peper en maal het tot een grove, zachte saus.

Haal de groenten uit de oven en meng ze met de helft van de romescosaus. Zet ze nog 5 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

Serveer ze met extra romescosaus en strooi de peterselie erover.

Verticale tabs