Ingrediënten voor 4 personen
- 2 el bladpeterselie fijngesneden
- 100 ml sojaroom
- 2 el gistvlokken die vind je in de biowinkel, je kunt het ook weglaten, maar het is leuk om in huis te hebben.
- 2 el sojasaus
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Auteur: Marie Laforêt
wrapper
Kook de linzen in een pan met water gedurende 20 minuten.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze gaar in een grote pot met water.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg de uitgelekte linzen, kruiden en sojasaus toe en laat 5 tot 10 minuutjes stoven. Giet in een ovenschaal.
Laat de zoete aardappelen uitlekken, pureer ze en kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de linzen en druk goed aan. Giet de room over de schotel en bestrooi eventueel met gistvlokken.
Bak 15 minuten in de oven op 180 °C. Zet nu een paar minuten onder de gril tot je een mooi korstje krijgt.