Paasstol

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

  1. Doe de sojaboter met de plantaardige melk en het water in een steelpannetje en warm even op tot het mengsel handwarm is. Roer om.

  2. Rasp de gele schil van de citroen. Meng in een grote kom de bloem, gist, suiker, kaneel, zout en citroenrasp. Voeg nu de gesmolten sojaboter toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed nog zo’n 10 minuten goed door voor een luchtig resultaat.

  3. Laat het deeg afgedekt ongeveer een uur rijzen. Het moet ongeveer verdubbelen in volume.

  4. Wel de rozijnen door ze in warm water te zetten. Maak de marsepein door alle marsepein-ingrediënten goed te mengen. Hak de noten in grove stukjes. Giet de rozijnen af en dep ze droog met wat keukenpapier. Kneed het deeg door en voeg de rozijnen en noten toe. Rol het deeg uit in een ovale lap en leg de marsepein in het midden over de lengte van het deeg. Vouw het deeg om de marsepein heen en strooi een beetje bloem over de bovenkant. Laat het brood onder een theedoek nog een uur rijzen.

  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  6. Bestrijk het brood met sojamelk en bestrooi het met amandelschaafsel. Bak het brood in zo’n 40 minuten gaar. Laat goed afkoelen op een rooster.

  7. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.

Als je geen amandelmeel vindt dan kan je ook gepelde amandelen fijnmalen in de keukenmachine

Verticale tabs