Ingrediënten voor 2 personen
- olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 125 g gefermenteerde tofu
- 1 kleine broccoli
- 125 g rijstvermicelli
- 2 sjalotten
- 1/2 tl gember
- 1/2 blik sojascheuten
- peper en zout
- 120 ml groentebouillon
- 2 el sojasaus
- 1 limoen
- 2 el agavesiroop
- 1 el pindakaas
- verse bieslook
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Dit is een recept van Marie op haar blog Into the Green.
wrapper
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 6 minuten in gezouten water. Giet af en zet opzij.
Overgiet de rijstvermicelli met kokend water en laat 5 minuten trekken. Zet opzij.
Maak de saus: meng de groentenbouillon met de sojasaus, agavesiroop, pindakaas en het sap van 1/2 limoen. Gebruik een klopper.
Warm olijfolie op in een pan en fruit de sjalotten samen met de look. Voeg ook de gember toe.
Voeg de verkruimelde tofu toe samen met de broccoli. Laat het geheel enkele minuten bakken.
Voeg de rijstvermicelli, de saus en de sojascheuten toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel over 2 borden en dien op met een limoenpartje en bieslook.