Ingrediënten voor 4 personen
- 4 nectarines of perziken (neem er meer als ze erg klein zijn)
- 250 ml limoncello
- 4 takjes tijm
- aluminiumfolie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van EVA en Barbecook.
wrapper
Bereiding
Snijd de nectarines in acht partjes en verwijder de pit.
Maak vier vierkanten van aluminiumfolie van ongeveer 30 bij 30 cm. Verdeel nectarinepartjes over de vellen en voeg aan elk pakketje een scheut limoncello en een takje tijm toe. Maak de pakketjes goed dicht zodat ze later niet zullen lekken.
Gaar ze het liefste direct op de kolen als dat kan, perfect als toetje als de barbecue al een beetje afgekoeld is. De gaartijd hangt af van de temperatuur van de barbecue en de rijpheid van de nectarines. Als de vruchten nog erg hard zijn hebben ze meer hitte nodig, dan kan het goed zijn om de deksel van de barbecue even dicht te houden als die mogelijkheid er is. Als je twijfelt, maak dan na 30 minuten een pakketje voorzichtig open om te proeven.