Ingrediënten voor 6 personen
- voor de pakora
- 500 g stukjes seizoensgroenten naar keuze: bv aubergine, oesterzwammen, bloemkool...
- 150 g kikkererwtenmeel
- 50 g (witte) bloem
- 2 teentjes look zeer fijn gehakt
- 1 1/2 tl kurkuma
- 1 1/2 tl komijn
- 1 1/2 tl garam masala
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gedroogde koriander
- 1/2 tl chilipoeder
- spuitwater
- peper en zout
- frituurolie bv zonnebloemolie, kokosolie, druivenpitolie...
- voor de dip van kervel
- 200 ml neutrale olie bv zonnebloemolie
- 100 ml ongezoete sojamelk
- 1 tl mosterd
- 1 el citroensap of azijn
- 1 klein teentje look
- 1/2 tl komijn
- 2 - 3 tl verse kervel of andere groene kruiden zoals bieslook, dille of basilicum
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Voorgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Claudia op haar blog Claudia's Food Court.
wrapper
Pakora
Meng het kikkererwtenmeel met de bloem en de kruiden.
Voeg spuitwater toe tot je de textuur hebt van dikke room. Proef: het deeg moet een beetje té pittig en té kruidig smaken (de smaak wordt zachter na het frituren). Kruid naar smaak bij.
Dip de stukjes groente een voor een helemaal onder in het deeg. Verhit voldoende olie in een ruime wokpan (of gebruik de fritex). Laat de stukjes groente voorzichtig in de olie zakken. Zorg dat de stukjes elkaar niet raken. Bak of frituur de stukjes goudbruin. Gebruik je een fritex, dan zijn ze perfect wanneer ze boven komen drijven.
Laat de stukjes op een rooster uitlekken. Kruid af met extra (grof) zout en serveer meteen samen met de dip.
Dipsaus van kervel
Doe sojamelk, mosterd, citroensap of azijn, look en kruiden in een maatbeker en mix even kort met een staafmixer.
Voeg nu geleidelijk aan de olie toe en ga met de staafmixer steeds op en neer. Mix tot je een gladde, dikke mayonaise krijgt en kruid bij met peper en zout.