Paksoi met tofu en pindasaus

Ingrediënten voor 3-4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Laat de tofu uitlekken door het in een propere keukenhanddoek te wikkelen en er iets zwaars op te leggen. Of gebruik een tofupers.

Snijd de ui. Pers de knoflook. Snijd de paksoi (of broccoli) in hapklare stukken.

Kook het water voor de rijst of noedels. Voeg de rijst of noedels toe en kook volgens de verpakking.

Doe de olie met de sojasaus en de ketchup in een wok- of hapjespan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe. Bak vijf tot zes minuten tot de ui glazig is.

Haal de tofu uit de handdoek en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Voeg de tofu en de paksoi (of broccoli en eventueel wokgroenten) toe aan de wok. Voeg nu het water en bouillonblokje toe. Voeg eventueel de pindakaas toe.

Laat de wok op middelmatig vuur borrelen tot de saus is ingedikt.

Serveer het gerecht met rijst. Voeg eventueel nog wat sriracha toe als je houdt van pikant.

Verticale tabs