Papillotte van koningsoesterzwam met verse frieten en mosterdsaus

Extra info

wrapper

Bereiding

Snijd voor de papillotte de groenten in kleine stukjes en leg die op een groot stuk aluminiumfolie. Snijd de oesterzwammen in mooie stukjes en leg die erbij. Bevochtig het geheel met de wijn en vermouth. Verdeel de tijm en laurier erover. Breng op smaak met de mosselkruiden, peper en zout. Vouw het pakketje mooi dicht. Gaar 25 minuten in een oven die op 200 °C is voorverwarmd.

Schil voor de frieten de aardappels en snijd ze in frietvorm. Bak ze voor in een frituurpan op 140 °C. Nu mogen ze nog niet kleuren. Laat de frieten afkoelen en in een schaal met keukenpapier goed uitlekken. Bak ze, als ze goed zijn afgekoeld, een tweede keer op 180 °C totdat ze goudbruin zijn. Bestrooi de frieten met zout.

Meng voor de mosterdsaus alle ingrediënten goed door elkaar, en klaar. Serveer de mosterdsaus bij de frieten.

Verticale tabs