Ingrediënten voor 2 personen
- 1 stronk (bleek)selderij
- 1 el gesnipperde verse rozemarijn
- 1 el olijfolie
- Voor de dressing
- 20 g raisins secs (minstens een half uur in warm water geweekt)
- 1 el gezouten kappertjes (geweekt & goed gespoeld)
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 3 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 300 g spelt (vlindertjes) pasta
- gesnipperde peterselie
- 2 el geroosterde pijnboompitten/zonnebloempitten
- eventueel wat vegan parmezaan
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Reine op haar blog De groene prinses.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
Verwijder de onderkant en bovenkant van de selderijstengels, was ze en haal met een dunschiller de grootste vezels weg. Snijd de stengels in stukken van ca. 4 centimeter lang.
Neem een ovenschaal en leg de selderijstukken erin. Schenk de olijfolie erover, doe de gesnipperde rozemarijn erbij en hussel alles door elkaar. Bestrooi met peper en zout.
Rooster de selderij 30 tot 40 minuten in de oven tot de selderij lekker zacht is. Roer geregeld door elkaar en prik af en toe met een mes of vork om de gaarheid te testen.
Terwijl de selderij roostert, maak je de dressing. Hak de geweekte rozijnen en kappertjes grof. Klop in een kommetje de balsamicoazijn en olijfolie door elkaar en roer er de rozijnen, kappertjes en geperste knoflook door. Breng op smaak met peper en zout (proef eerst! want de kappertjes zijn ook al zout).
Tegen het einde van de roostertijd van de selderij, kook je de pasta beetgaar.
Hussel de pasta, de geroosterde selderij en de dressing door elkaar. Strooi er gesnipperde peterselie en geroosterde pijnboompitten over, en eventueel wat (vegan) Parmezaanse kaas.
Smul meteen op!