Pasta met pompoensaus en hazelnotenpesto

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Gril de paprika en de ongepelde knoflookteentjes in de oven.
  2. Pel de paprika en knoflook.
  3. Warm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in schijfjes van ongeveer 2 cm. Leg de pompoenstukken op een bakplaat, bestrooi met wat peper en zout en giet er een scheutje olie op. Hussel de pompoenstukken goed door elkaar zodat alles bedekt is met een laagje olie. Bak de pompoenstukken in 30 à 40 minuten gaar.
  4. Maak ondertussen de hazelnotenpesto. Mix de hazelnoten, peterselie, waterkers, 1 gegrild teentje knoflook, een snufje zout en het citroensap tot je een saus bekomt.
  5. Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil. Doe de pompoenstukken met het tweede gegrilde teentje knoflook in een kom, mix met een scheutje sojaroom en breng op smaak met peper, zout en de sinaasappelschil. Snijd de paprika in reepjes en meng ze onder de saus.

Opmerking

De herfst kondigt de eerste kou en kortere dagen aan. Toch kijkt Barbara elke keer weer uit naar de heerlijke producten die bij dit seizoen horen. Ze creëerde met dit eenvoudige gerecht een erg smakelijke pasta waarin hartverwarmende ingrediënten de hoofdrol spelen.

Verticale tabs