Pasta met prei-stoverij en to­ma­ten­saus (leeftijd: 1,5 tot 4 jaar)

Ingrediënten voor 10 peuters personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Zet de ovengrill aan. Doe de ricotta in een vuurvaste schaal en zet ca. 12 min. onder de grill.

Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de prei 6 min.

Kook de pasta, spoel af en laat uitlekken. Voeg ze samen met de pastasaus toe aan de prei.

Neem de ricotta uit de oven en verdeel in stukken over de preistoof. Bestrooi met peper. Laat 7 min. stoven zonder deksel op de pan. Schep in een schaal.

Bereiding vegan ricotta

Mix alle ingrediënten tot een glad mengsel in een keukenmachine.

Bereiding pastasaus

Verhit olie in een pan. Voeg ui, knoflook en tomatenpuree aan toe en laat het even meebakken.

Voeg tomatenblokjes, laurier, paprikapoeder en oregano aan toe.

Laat de saus op een zacht vuur ongeveer 10 minuten inkoken.

Mix de kappertjes tot puree. Voeg ze toe aan de tomatensaus. Laat de saus 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Verwijder het laurierblad. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Mix de saus fijn met de staafmixer.

Verticale tabs