Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr pasta (bv. spirelli)
- 75 gr edelgistvlokken
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 el sojaboter
- 2 el tarwebloem
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl zwarte peper
- 0,5 tl currypoeder
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: EVA vzw
wrapper
Bereiding
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Bak de tempeh goudbruin in wat olijfolie. Voeg de wortelstukjes, preiringen en champignonschijfjes toe en stoof tot de groenten gaar zijn.
Meng vervolgens sojamelk met gistvlokken, knoflook, sojaboter, bloem, zout, peper, curry en mosterd in een kommetje en breng op zacht vuur aan de kook tot wanneer de saus indikt.
Meng de gekookte pasta bij de gestoofde groentjes en warm nog even door.
Overgiet de pasta en groenten met de 'kaas'saus.