Ingrediënten voor 4 personen
- olijfolie
- kruiden naar keuze
- 1 el lijnzaadolie
- 2 el citroensap
- 1 el verse fijngehakte basilicum
- zout en peper naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij
- Bron: Dit is een recept van Frédéric Dupont van Veg & Fred voor EVA vzw
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Snijd de butternut in blokjes van +- 1 cm. Verdeel de blokjes in een ovenvaste schaal met een scheutje olijfolie en de gekozen kruiden, meng goed.
Bak gedurende 20 tot 25 minuten.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen na het koken.
Snijd intussen de gedroogde tomaten fijn, snijd de gefermenteerde tofu in blokjes en de rode ui in plakjes.
Zodra alle ingrediënten zijn afgekoeld, meng je ze in een grote slakom en is het klaar.
Je kunt deze pastasalade zonder kruiden tot 4 dagen bewaren, ideaal voor een meal prep.
Voor de vinaigrette
Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen.
Tips
Aarzel niet om de ingrediënten aan te passen aan je voorkeuren en aan de seizoenen. Voorzie voldoende kleurtjes in het gerecht. Hoe meer kleur in een salade, hoe aantrekkelijker!
Als je niet van gefermenteerde tofu houdt, kan je het vervangen door blokjes vegan feta (bijvoorbeeld van Violife of SoFine) of door andere soorten tofu (gerookte, gemarineerde, ...).