Pavlova van aquafaba, rode vruchten, coulis, chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de meringue

Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de aquafaba in een ontvette kom ongeveer 10 min. op hoge snelheid tot er pieken ontstaan.
Voeg geleidelijk de poeder- en kristalsuiker toe, en vervolgens de vanille, maïzena en azijn. Blijf op hoge snelheid kloppen tot alles stevig, glanzend en fluffy is. 
Doe in een spuitzak.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er 3 gelijke cirkels op. Bedek die ongeveer 1 cm dik met het beslag, met een kuiltje in het midden. 
Plaats de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 120°C.
Zet na 90 min. bakken de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de merengue zo afkoelen. 

Voor de slagroom

Klop de plantaardige slagroom op en voeg er de suiker en het vanille-extract aan toe. Klop tot er zich mooie pieken vormen.
Zet de slagroom in de koelkast. 
Voor roze slagroom voeg je een beetje coulis toe of een beetje rode kleurstof.

Voor de coulis

Breng het water aan de kook met de suiker totdat ze gesmolten is. 
Voeg de vruchten erbij. 
Laat alles een half uurtje op een zacht vuurtje sudderen.
Mix en duw door een fijne puntzeef.

Afwerking

Haal de afgekoelde merengue voorzichtig uit de oven, schep de coulis in het kuiltje en bedek met slagroom.
Werk af met wat extra coulis, chocoladerasp, vers rood fruit en muntblaadjes. 

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs