Ingrediënten voor 6 wafels personen
- Voor de wafels
- 1 banaan
- 250 ml ongezoete sojamelk
- 80 g pindakaas
- 185 g boekweitmeel
- 1 el maïzena
- 1 tl bakpoeder
- Voor de aardbeienjelly
- 100 - 150 g aardbeien
- 1/2 - 1 tl agavesiroop
- 1 tl chiazaad
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron: Dit is een recept van Sara op haar blog De groene keuken.
wrapper
Voor de wafels
Doe de banaan, sojamelk en pindakaas in de blender en mix tot het één vloeibaar geheel is.
Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en meng door elkaar.
Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot het een beslag vormt.
Warm je wafelijzer op en doe telkens twee flinke eetlepel beslag erin. Laat enkele minuten bakken voor je controleert.
Als de wafels er goed gebakken uitzien, haal je ze uit het wafelijzer.
Voor de aardbeienjelly
Neem een kleine steelpan en doe hier een bodempje water in, voeg de aardbeien toe en laat op een laag vuur zacht worden.
Voeg de agavesiroop toe en laat nog even verder stoven.
Pureer de aardbeien met een aardappelstamper of, als je niet graag stukjes hebt, met een mixer. Roer het chiazaad erdoor en laat afkoelen.