Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de granité
- 1 l water
- 200 g geroosterde boekweitgranen
- 150 g suiker
- Voor de peren:
- 2 grote peren
- 500 g perensap
- 80 g suiker
- 60 g biologische perenstroop
- Voor de crème
- 125 g gewone tofu
- 40 g amandelpasta
- 35 g amandelmelk
- 20 g suiker
- 18 g witte miso
- Voor de afwerking: zoete krokantjes bvb. kletskoppen
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron: Recepten & styling: Nicolas Decloedt - Humus x Hortense Fotografie: Eveline Boone - French Beans
wrapper
Peer, amandel, miso en boekweit
Los de suiker op in het water en voeg de boekweitgranen toe. Laat 24 uur weken. Mix het geheel en passeer dan door een zeef. Zet het in een diepvries en roer af en toe door met een vork tot je een granité krijgt.
Schil de peren en maak ze schoon. Mix het sap met de suiker en de stroop. Houd dit warm en gaar daar zachtjes de peren in.
Mix ondertussen de tofu, amandelpasta, amandelmelk, suiker, witte miso samen tot een gladde crème.
Haal de peren uit hun vocht en snijd ze in reepjes.
Schep eerst de crème op een bord, decoreer dan de reepjes erop. Voeg eventueel nog wat stukjes krokante koekjes toe en werk af met de geschraapte boekweitgranité.