Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de tonijn:
- 1 kleine, rode ajuin gepeld
- 150 g zonnebloempitten 6 uur in water geweekt,afgespoeld en uitgelekt
- 1 vel nori verkruimeld (of ander zeewier of zilte smaakmaker)
- 3 el kappertjes plus vocht uit het potje
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl ongefilterde appelciderazijn
- 0,5 tl zeezout
- Voor de tomatensaus:
- 120 ml witte wijn of groentebouillon
- 1 l tomatensaus
- Opdienen met:
- gekookte volkoren of glutenvrije pasta naar keuze (zoals penne)
- kapperappeltjes afgespoeld en uitgelekt
- grofgesneden verse peterselie
- peper en zeezout
- extra vierge olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Kookboek The Green Kitchen Stories at Home
wrapper
Bereiding
Snijd de ui grof en doe met de rest van de ingrediënten in de foodprocessor. Pulseer tot het mengsel de textuur van tonijn heeft.
Zet een grote koekenpan op middellaag vuur, schenk de wijn en tomatensaus erin, breng aan de kook, draai het vuur laag en voeg de ‘tonijn’ toe (bewaar wat voor de garnering). Laat ongeveer 10 minuten zacht koken. Roer af en toe zodat de saus niet aanbrandt.
Roer de saus door de pasta. Dien op met een paar kapperappeltjes, bestrooi met wat peterselie en zout en peper. Maak af met een scheutje olie.