Penne met rucola-walnootpesto, gegrilde courgette & oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Type: Hoofdgerecht
  • Bron: Dit is een recept uit het kookboek 'Energy & Vegan' van Alexander Gershberg. Uitgeverij Karakter.

wrapper

Bereiding

Breng in een grote pan op hoog vuur 2 liter water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Dit klinkt misschien gek, maar kook de penne niet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tussen ons gezegd en gezwegen: dat lijkt nooit echt goed te werken. Neem de tijdsaanduiding als indicatie, maar controleer de pasta elke 1-2 minuten door hem te proeven. Haal de penne uit het water als ze al dente zijn. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en mix.

Halveer de courgette in de breedte. Snijd deze delen in de lengte in lange dunne stukken (zie foto). Giet 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en zet de pan op een middelhoog vuur. Leg de courgette erin en gril circa 2 minuten aan elke kant tot de courgette bruine grillstrepen heeft. Breng op smaak met een snufje zout en wat versgemalen peper. Haal de courgette uit de pan en laat de hete grillpan op het vuur staan en giet opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan. Voeg de oesterzwammen in hun geheel toe en gril 2 minuten aan elke kant tot ook deze gegrilde lijnen hebben. Breng op smaak met een snufje zout en wat versgemalen peper. Haal de zwammen uit de pan wanneer ze klaar zijn.

Breng in een pan 500 milliliter water aan de kook en blancheer de boerenkool 2-3 minuten. De koolbladeren moeten iets zachter worden, maar al dente blijven. Haal ze uit het water en laat uitlekken. Als het zomer is, gebruik dan snijbiet. Gril de snijbiet op dezelfde manier als de courgette en zwammen.

Doe de pasta in een mooie, grote schaal. Garneer op een stijlvolle manier met de gegrilde groenten, de frisse tomaten, boerenkool en de pesto. Buon appetito!

Verticale tabs