Pindakaas-havermoutkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee bakplaten met bakpapier of silicone bakmatjes.

Klop met een garde in een grote kom de bloem, havermout, natriumbicarbonaat, kaneel, zout, xanthaangom (als je die gebruikt) en nootmuskaat tot één homogene massa.

Roer in een middelgrote kom de pindakaas, ahornsiroop, appelmoes, kokosnootolie, kokosbloesemsuiker (als je die gebruikt) en vanille onder elkaar tot het goed gemengd is.

Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot één massa. Als je extra ingrediënten gebruikt, mag je die er voorzichtig onder mengen. Neem een goede eetlepel deeg uit de kom, rol het in je handen tot een mooie bal en leg het op de bakplaat. Herhaal dit met het resterende deeg, waarbij je de balletjes 4 cm uit elkaar legt. Gebruik je vingers om elk balletje voorzichtig een beetje plat te duwen.

Bak ze gedurende 10 tot 12 minuten, totdat ze stevig zijn en lichtjes goud langs de zijkanten kleuren. Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze op een bakrooster plaatst. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze serveert. De koekjes kan je in een luchtdichte trommel (of in de koelkast bij warm weer) bewaren voor 3 tot 4 dagen.

Verticale tabs