Pindavulkaan

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Je hebt voor nasi goreng een berg afgekoelde rijst nodig, die kun je een dag van tevoren koken. Waarom? Dan blijft de rijst droog tijdens het bakken en dat maakt het knapperiger. Kook 250 gram rijst, dan krijg je een berg van een halve kilo gekookte rijst.

Verhit 2 eetlepels maiskiemolie in een grote wok. Bak de uien, de knoflook en gember 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gemalen koriander en citroengras toe en schep goed om. Dan kunnen de prei en de champignons erbij. Bak 5 minuten en voeg tot slot de taugé en sojasaus toe. Schep alles een paar keer om en zet het vuur uit.

Roer de gekookte en afgekoelde rijst los. Verwarm 2 eetlepels maiskiemolie in een grote koekenpan. Bak de rijst een paar minuten op middelhoog vuur, tot alles goed warm is. Zet dan het vuur onder de wok weer aan en meng de gebakken rijst door de groente in de wok.

Garneer met schijfjes komkommer, Aziatische crackers en gefrituurde ui.
En geef er wat pindalava bij: Verwarm de pindakaas met het water en de kokosmelk in een steelpannetje op een laag vuurtje. Roer tot een gladde saus. Let op dat de saus niet kookt. Voeg knoflook, ketchup, sojasaus en citroensap toe. Goed roeren en op een zacht vuurtje een beetje laten indikken. Wordt de lava te dik? Roer er dan nog wat water door.

Verticale tabs