Ingrediënten voor 4 personen
- 4 (spelt) pitabroodjes
- 4 el tomatenpuree
- 1 tl olijfolie
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 4 kastanjechampignons
- 4 artisjokharten
- 6 zwarte olijven
- 1/2 rode paprika's
- 1/2 rode peper
- handje pijnboompitten
- 2 el edelgistvlokken (of vegan strooikaas)
- handje rucola
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Merel op haar blog Blackbirds and Cakes.
wrapper
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C
-
Maak een saus door de tomatenpuree te mengen met de olijfolie, knoflookpoeder en gedroogde Italiaanse kruiden
-
Snijd de champignons, rode peper en olijven in dunne plakken, en de artisjokharten en paprika in blokjes
-
Beleg de pita broodjes met ieder 1 el van de saus en verdeel de gesneden groenten over de bodems
-
Bak de pita pizza's 10 minuten in de oven tot de randjes goudbruin zijn
-
Bak ondertussen de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren
-
Verdeel de pijnboompitjes, rucola en edelgistvlokken over de pita pizza's en serveer warm