Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g groene bonen
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 40 g verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper (optioneel)
- 200 g champignons (of oesterzwammen)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 courgette
- 250 g noedels
- 2 el kerriepoeder
- 2 el sojasaus
- zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Vegetarisch Koken in 30 minuten.
wrapper
Bereiding
- Breng gezouten water aan de kook. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snij de boontjes in stukken. Kook deze groenten gedurende ongeveer 5 minuten. Giet ze af en bewaar het kookwater.
- Pel ondertussen de knoflook, schil de gember en snipper beide fijn. Verwijder de zaadjes van het pepertje en hak het fijn. Snijd de paddenstoelen en de courgette in reepjes.
- Verhit de olie in de wok, voeg gember, knoflook en pepertje toe en bak hierin de paddenstoelen en de courgette.
- Voeg de boontjes, de paprikastukjes en de woknoedels toe en overgiet dit alles met 5 dl heet water (het kookwater van daarnet).
- Voeg ten slotte het kerriepoeder, de sojasaus en nog wat zout toe en roerbak nog enkele minuutjes tot de noedels gaar zijn.