Ingrediënten voor 4 personen
- 1 el plantaardige olie
- 3 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1,5 tl gedroogde chilivlokken (meer of minder naar smaak)
- 400 g tomaten (uit blik)
- 2 el balsamicoazijn
- 2 teentjes knoflook
- 175 g pasta
- Handje basilicum
- Handje pijnboompitten
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Merel op haar blog Blackbirds and cakes.
- Tip: voeg linzen of seitangehakt toe voor extra eiwitten en groentjes zoals broccoli of paprika voor extra vitaminen.
wrapper
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking al dente en giet af.
Snijd de knoflook fijn en verhit ondertussen de olie in een pan op middel hoog vuur.
Voeg de kruiden aan de olie toe en bak ongeveer een halve minuut.
Voeg de knoflook aan de kruiden en olie toe en bak nog eens een minuut.
Doe de tomaten blokjes en 1 el balsamico azijn in de pan en breng aan de kook.
Wanneer de saus kookt zet je het vuur zacht en laat je de saus ongeveer 10 minuutjes pruttelen terwijl je regelmatig roert.
Verhit ondertussen een pan zonder olie en bak hierin de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn.
Roer de gekookte pasta door de saus en verdeel over twee borden, serveer met basilicum blaadjes, geroosterde pijnboompitjes en de overige 1 el balsamicoazijn.