Pittige pindanoedels met snijbonen en paprika

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Breng een pan met water aan kook voor de snijbonen. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd ze klein. Kook de snijbonen in 5-8 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en rasp klein. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook, rode peper en gember ongeveer 2 minuten op een middelhoog vuur.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Voeg de paprika en snijbonen toe aan de pan en roerbak voor 5 minuten mee.

Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Doe 3/4 van de pinda's, de tamarisaus, het limoensap en een scheutje water in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta. Voeg eventueel wat rasp van de limoenschil toe. Schep de pindapasta door de groenten en verwarm een paar minuten mee.

Breng intussen een pan met water aan de kook voor de bruine rijst-noodles. Kook de noodles gedurende 4 minuten. Doe de taugé in een zeef en giet het kokende water van de noodles erover af zodat de taugé blancheert. Spoel daarna direct de taugé af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.

Serveer de bruine rijst-noodles met de roerbakgroenten en pindasaus. Garneer met de geblancheerde taugé en overgebleven pinda's.

Lekker met verse koriander!

Verticale tabs