Ingrediënten voor 10 personen
- Voor de pizza
- 10 kant en klare getomateerde pizzabodems
- 1 kg hummus
- 1 kg diepvries spinazie
- 150 g pijnboompitten
- 1 kg cherrytomaatjes , gehalveerd
- Italiaanse kruiden
- 300 g rucola
- verse basilicum
- Voor de hummus
- 1 kg kikkererwten (uitlekgewicht, hou het uitlekvocht bij)
- 120 g witte tahin (van ongeroosterd en gepeld sesamzaad, optioneel)
- 1 el knoflookpasta
- 60 ml citroensap
- zout
Extra info
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van EVA.
wrapper
Bereiding pizza
Gaar de spinazie.
Beleg de pizza met hummus, spinazie, cherrytomaatjes, de Italiaanse kruiden en de pijnboompitten en bak ze circa 8 minuten.
Verdeel de fijngehakte verse basilicum en daarna de rucola over de pizza.
Werk ze af met een straaltje olijfolie.
Bereiding hummus
Mix de kikkererwten fijn met de rest van de ingrediënten. Je krijgt een vrij stevige pasta.
Voeg het uitlekvocht (of kookvocht of water) van de kikkererwten bij terwijl je verder blendt, tot je een smeuïg geheel krijgt.
Kikkererwten kan je ook zelf koken, reken voor dit recept op 300 g gedroogde kikkererwten en kook deze in een lichte groentebouillon gaar na een weektijd van minimaal 8 uur.
De hummus kan je kant en klaar aankopen of zelf maken.
Je kan witte bonen gebruiken i.p.v. kikkererwten.